Wednesday, May 30, 2007

ΚΙ Θρησκείες - Johrei - Mahikari- Reiki

ΚΙ θρησκείες
ΚΙ σημαίνει δύναμη ζωής, θεϊκή δύναμη που ρέει παντού. Οι ομάδες αυτές λένε πως η δύναμη αυτή μπορεί να ανακαλυφθεί και να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς του ανθρώπου.
ΚΙ σημαίνει την παγκόσμια ενέργεια ζωής, μέσω της οποίας ρέουν όλα εκείνα που βρίσκονται στη ζωή.
Official Reiki Handbook κεφάλαιο Reiki A to Z p.2
Στη Δύση οι πιο δημοφιλείς ομάδες αυτών των «Θρησκειών ΚΙ» είναι «Η Θρησκεία για τη σωτηρία του Κόσμου» (Johrei), η Mahikari και η Reiki. Συγκαταλλέγονται στις παραθρησκευτικές ομάδες σύμφωνα με τα πρακτικά της Ζ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως (Αλίαρτος 1995 υπό τη προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λειβαδίας Ιερωνύμου)
Johrei είναι το «Ιαματικό φως», ένα «δώρο του Θεού». Στη κίνηση γίνεται ο καθένας δεκτός ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, αρκεί να πιστεύει στον Θεό Δημιουργό και να προσπαθήσει να ανακαινίσει τη ζωή του με βαθιά πίστη και τη πράξη του Johrei. Η κίνηση υπόσχεται να καθαρίσει με τη μέθοδό της σωματικά και ψυχικά τον άνθρωπο και να πραγματοποιήσει τον παράδεισο, αφού θα φέρει τον άνθρωπο σε «πλήρη εναρμόνιση με τη θεϊκή αγάπη».
Society of Johrei, Kyoto
Το Mahikari ιδρύθηκε από τον Yoshikazu Okada (1909-1974). Το 1959 ισχυρίστηκε ότι ο Θεός του αποκάλυψε πως όλες οι θρησκείες έχουν μόνο ένα μέρος της αλήθειας. Όμως το Άγιο Πνεύμα της Θεϊκής αλήθειας εισήλθε σε αυτόν και έλαβε εντολή να διακηρύξει αυτό που του αποκαλύφθηκε, ώστε να προετοιμάσει τον κόσμο για τη «Νέα Εποχή» A.K. Tebecis p.24.
Όμως δεν έχουν όλες οι θρησκείες μέρος της αλήθειας αλλά η Ορθοδοξία έχει όλη την Αλήθεια.
Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μόνο δια εμού. Εγώ είμαι το φως του κόσμου΄ ο ακολουθών εμοί ου περιπατήση εν τη σκοτία, αλλ’ έξει το φως της ζωής. Κατά Ιωάννη ΙΔ’ 6, Η΄12.
Πας ο παραβαίνων και μη μένων εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν ουκ έχει΄ ο μένων εν τη διδαχή του Χριστού, ούτος και τον Πατέρα και τον Υιό έχει. Β’ Επιστολή Ιωάννου 9.
Το Άγιο Πνεύμα δεν δρα ανεξάρτητα από το πρόσωπο του Χριστού! Κατά Ιωάννη ΙΣΤ’ 13-15.
Η θεογνωσία έχει Τριαδική προέλευση, προέρχεται εκ του Πατρός και συντελείται διά του Υιού εν Αγίο Πνεύμα! Δηλαδή το Άγιο Πνεύμα ΔΕΝ μιλάει με τις Βέδες, τη Μαχαμπαράτα ή την Ραμαγιάνα, τις Ουπανισάδες, τον Κανών Πάλι, τις Σούτρες του Βούδα ή του Παταντζάλι, το Κοράνιο ή το Τάο Τε Κινγκ!!!
Mahikari σημαίνει επίσης «Αληθινό Φως» που συγκρίνεται από τους οπαδούς του με το «Φως» του Χριστού στην Χριστιανική πίστη!?
Reiki σημαίνει «παγκόσμια ενέργεια ζωής και ταυτόχρονα τη μέθοδο για την ενεργοποίηση αυτής της ενέργειας». Η μέθοδος ανάγεται στον Dr. Mikao Usui.
Στη κίνηση Johrei η ιατρική χαρακτηρίζεται δηλητήριο. Η ίαση αναμένεται με το Johrei που μεταφέρεται με τα χέρια του θεραπευτή και εξουδετερώνει κάθε ακαθαρσία στη ψυχή και στο σώμα.
Στη κίνηση Mahikari η «θεϊκή πνευματική ακτινοβολία»Mahikari no Waza χρησιμοποιείται για εγχειρίσεις δίχως χειρουργείο και χειρουργικά εργαλεία αλλά κυρίως για τον καθαρισμό των ανήσυχων πνευματικών όντων και για τη παρακίνηση τους να κάνουν αυτό που θέλουν για τον εαυτό τους. Αυτή την ενέργεια μπορεί να την χρησιμοποιήσει ο καθένας αρκεί να λάβει μέρος σε ένα σεμινάριο της κίνησης.
Sekai Mahikari Bunmai Kyokari Tokyo p.14
Ο κοινός σκοπός των θρησκειών ΚΙ είναι η εγκαθίδρυση του ουρανού στη γη. Τα κακά στον άνθρωπο δημιουργούνται με τη συγκόλληση πρόσθετων πνευματικών όντων που συγκολλώνται από κατώτερα κίνητρα στον άνθρωπο και αποτελούν αιτία 80% των κακών. Όμως με το τελετουργικό της κίνησης μπορούν να αντιμετωπιστούν! Με τη μύηση στη κίνηση, κάθε πιστός γίνεται Kamikumite, δηλαδή «χέρι με χέρι τον Θεό» και μπορεί «να ακτινοβολεί με τις παλάμες του το θεϊκό φως και να ενεργεί στον κόσμο καλλιτέρευση και θεραπεία’ να θεραπεύει όλες τις ασθένειες και να απαλλάσει από το αρνητικό κάρμα».
Στην κίνηση η λατρεία των προγόνων επιβάλλεται.(Θεοί είναι;) Όλες οι μυήσεις των παραθρησκευτικών ομάδων περιλαμβάνουν την άμεση σύνδεση του ατόμου με δαιμονικές δυνάμεις και εξουσίες με τη μεσολάβηση ενός ανθρώπου- μύστη. Συχνά έντονα αισθήματα αναδυόμενης μακαριότητας, χαράς και αγάπης συνοδεύουν τις μυήσεις. Βαθιές καταστάσεις διαφοροποιημένης συνείδησης και πλάνες εξωσωματικών εμπειριών είναι επίσης συχνές.
Τα Μυστήρια της Εκκλησίας τελούνται με τη δύναμη του Χριστού και για να ενεργήσουν πρέπει ο άνθρωπος να μετέχει συνειδητά σε αυτά, να θέλει το μυστήριο και να είναι προετοιμασμένος με κόπο για αυτό.Πολλοί άνθρωποι που πλησιάζουν στα Μυστήρια από συνήθεια ή γιατί έτσι έτυχε ή σαν έθιμο δεν καταλαβαίνουν πολλά (για να μην πούμε ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα). Η Ιερoσύνη που μετέδωσε ο Χριστός στους Αποστόλους, μεταδόθηκε εν συνεχεία στους Επισκόπους οι οποίοι την μεταδίδουν στους ιερείς, για 2000 περίπου χρόνια, συνέχεια, αδιάσπαστα. Τα Μυστήρια του Χριστού δρουν ανεξάρτητα από το χαρακτήρα και τις αμαρτίες του ιερέως εφόσον αυτός δεν έχει καθαιρεθεί, με βασική προϋπόθεση την Ορθή Πίστη και την απουσία εκκλησιαστικής επικοινωνίας με αιρετικούς. Στο βίο του Μεγάλου Βασιλείου μαθαίνουμε για ιερέα που ήταν φονιάς αλλά παρόλα αυτά, τα Μυστήρια λειτουργούσαν κανονικά. (Ο λόγος που έχει να δώσει βέβαια ένας τέτοιος ιερέας στον Θεό είναι άλλο θέμα) Λόγω της Ιερoσύνης ο ιερέας είναι ανώτερος από όλους τους ανθρώπους και τους αγγέλους. Ο Επίσκοπος πρέπει βέβαια να είναι μιμητής Χριστού αλλά και όταν αυτό δεν συμβαίνει τα Μυστήρια δρουν ενώ η ευθύνη προς τον Θεό, του ιερέως και ακόμη περισσότερο του Επισκόπου, είναι τεράστια! Η Ιερoσύνη δεν είναι μέσο για να σωθεί κανείς. Υπάρχουν άγιοι που ήθελε ο λαός να τους κάνει να δεχτούν την Ιερωσύνη και αυτοί έκοψαν το αυτί τους και απείλησαν ότι θα έκοβαν και τη γλώσσα τους αν δια της βίας τους οδηγούσαν στη χειροτονία!
Αντίθετα η μαγεία είναι απάτη ή δαιμονική ενέργεια ή συνδυασμός απάτης και δαιμονικής ενέργειας. Ενώ τα Μυστήρια προϋποθέτουν την ελεύθερη συνειδητή συμμετοχή του ανθρώπου, στις μαγείες οι δαίμονες δρουν εξουσιαστικά στους ανθρώπους που παρασύρθηκαν σε πλάνη από τους μάγους. Επειδή ο Σατανάς δεν έχει καμία εξουσία στους βαπτισμένους Χριστιανούς, επιδιώκεται στα διάφορα «σεμινάρια πνευματικής εξέλιξης» η απομάκρυνση της Θείας Χάρης με το να διαπράξουν οι άνθρωποι μεγάλες αμαρτίες.
Την Χάρη μετέδωσε ο Σωτήρας με τους εξής λόγους ιδού δίδωμι υμίν την εξουσία του πατείν επάνω όφεων και σκορπίων, και επί πάσαν τη δύναμη του εχθρού.
Κατά Λουκά Ι’19.
Τα σεμινάρια Mind Control (Χοσέ Σίλβα) επικαλούνται τον Κρίσνα (τη συλλαβή που φανερώνει τον Κρίσνα κατά Μπαγκαβάτ Γκίτα και Παταντζάλι Γιόγκα Σούτρα)=(απαγορευμένη πρακτική επίκλησης πνευμάτων), στα σεμινάρια Success Dynamics (Αντώνης Καλογήρου) προβαίνουν σε πυροβασία (απαγορευμένη πρακτική// Δευτερονόμιο ΙΗ’ 9-12). Με τέτοιους τρόπους ο άνθρωπος μένει αφύλακτος σε δαιμονική επίδραση η οποία μπορεί να τον πλανήσει με τη δήθεν αναδρομή προηγούμενων ζωών, με «εξωσωματικά» ταξίδια και τα λοιπά.
Κατά τη διάρκεια της μύησης, ο Γκουρού μεταφέρει την πνευματική του ενέργεια στον μαθητή…Η Ντίκσα είναι πνευματική επικοινωνία, φορτισμένη ενέργεια, ανάμεσα στον Γκουρού και τον μαθητή.
Παραμαχάνσα Σατυανάντα Φως στη σχέση γκουρού και μαθητή σελίδες 112-113.
Η μύηση είναι σαν ηλεκτρικό σοκ μέσα στη νοητική ατμόσφαιρα του ατόμου. Σε μερικές περιπτώσεις συναισθηματικών ατόμων μπορεί να οδηγήσει και σε παραφροσύνη. Γιόγκα 4/1980 σελίδα 30
Ο μαθητής μέχρι να μυηθεί από τον Γκουρού, δεν μπορεί να προχωρήσει στις πνευματικές ασκήσεις (Σαντάνα). Χωρίς τη μύηση, η Σαντάνα του δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Παραμαχάνσα Σατυανάντα Φως στη σχέση γκουρού και μαθητή σελίδες 111-112

Ο 30ος βαθμός φέρει και αυτός τον Άγγελόν του, με τον ιδιαίτερο του χαρακτήρα του μέγα κυανόχρουν Ντέβα της Πρώτης Ακτίνας, ο οποίος δανείζει την δύναμή του στον Ιππότη του Καδώς, περίπου όπως ο βυσσινόχρους Άγγελος βοηθάει τον Έξοχο και Τέλειο αδελφό Ροδοσταυρό. Ο 33ος (ο ανώτατος βαθμός του Σκωτικού και πλέον διαδεδομένου δόγματος του Τεκτονισμού) δίδει δύο τέτοιους λαμπρούς συνεργάτες- πνεύματα γιγαντιαίων διαστάσεων σε σύγκριση με την ανθρωπότητα αστραπηβόλως λευκού χρώματος. Εκείνος που συνήθως βρίσκεται δεξιά του Υπάτου Μεγάλου Γενικού Επιθεωρητού, έχει μια άλω λαμπρού φωτός με χρυσές ανταύγιες και παριστά τον Όσιρι, τον ήλιο και τη ζωή, τη θετική άποψη της Θεότητας΄ ο προς τα αριστερά του έχει άλω ομοίου χρώματος, ανταύγιες αργυρές και παριστά την Ίσιδα, τη σελήνη και την αλήθεια, την αρνητική ή θήλεια άποψη της Θείας Δόξης.
C.W.Leadbeater 33ου βαθμού 2ος Πρόεδρος Θεοσοφικής Εταιρείας
Οι διδάσκαλοι και η ατραπός, Η κεκρυμένη ζωή εν τω τεκτονισμό.
Πάντες οι Θεοί των εθνών Δαιμόνια
Παλαιά Διαθήκη Ψαλμός 95 Αγίου Προφήτου Δαυίδ.
Φυλάξατε εαυτούς από των ειδώλων.
Α’ Επιστολή Ιωάννου Ε’21.
Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου. Μην έχεις άλλους θεούς εκτός από μένα.
Μην κάνεις σε αυτόν είδωλο, ούτε ομοίωμα τινός…μη προσκυνήσεις αυτά ούτε να λατρεύσεις αυτά΄
Παλαιά Διαθήκη Έξοδος Κ’ 3-4-5 & Δευτερονόμιο Ε’ 6-7-8.
Η θυσία των εθνικών και των ειδωλολατρών είναι θυσία στους δαίμονες και όχι στον αληθινό Θεό. Δεν θέλω εσείς να γίνεται συγκοινωνοί των δαιμονίων.
Α’ Προς Κορινθίους Επιστολή Ι΄ 20 Αποστόλου Παύλου
Και αυτός ο σατανάς μεταβάλλεται κατά το εξωτερικό σχήμα σε άγγελο φωτός.
Β’ Προς Κορινθίους Επιστολή ΙΑ’ 14

Με τη μύηση λοιπόν ο Χριστιανός απαρνιέται το Άγιο Βάπτισμα, το χριστιανικό όνομα και την αφοσίωση στον Χριστό!

Reiki είναι σύμφωνα με το Επίσημο Εγχειρίδιο Ρέϊκι μια επιστήμη ενέργειας, μια εύκολη τεχνική επίθεσης των χεριών, ασφαλής στη χρήση από τον καθένα, σε κάθε τόπο και σε κάθε περίσταση, για σας και τον καθένα που χρησιμοποιεί την ενέργεια στη ζωή΄ μια μοναδική προσωπική αυτομεταμορφώμενη εμπειρία, μια τεχνική για την ενεργοποίηση, αποκατάσταση, εξισορρόπηση της φυσικής ενέργειας, για βοήθεια, θεραπεία, πρόληψη ανωμαλιών, διατήρηση θετικής και καλής κατάστασης, μεταμόρφωση και φωτισμό.
Ρέϊκι είναι η επιστήμη και τέχνη της ενεργοποίησης, διεύθυνσης και εφαρμογής της φυσικής ενέργειας του σύμπαντος.
Αυτή η ενέργεια εξομειώνεται με το κινέζικό Chi , την ινδουιστική πράνα και το φως του Χριστού!?
Το Φως του Χριστού είναι μια Άκτιστη Ενέργεια του Θεού. Πρόκειται δηλαδή για κάτι που δεν δημιουργήθηκε αλλά ανέκαθεν υπήρχε. Η θέα του Ακτίστου Φωτός θεωρείται η υψηλότερη πνευματική κατάσταση. Ο άνθρωπος θεώνεται μόνο με τη Χάρη του Θεού, δηλαδή μπορεί να γίνει μέτοχος των Ακτίστων Ενεργειών του Θεού αλλά ουδέποτε της ουσίας Του η οποία είναι ακατάληπτη.
Στη κίνηση δεν διαχωρίζεται το κτιστό από το Άκτιστο και διδάσκεται η διδαχή περί μιας συμπαντικής ενέργειας.
To Ρέϊκι βοηθάει στο να ελαττωθούν τα έξοδα για τη διατήρηση της υγείας και προσφέρεται σαν μέσο για το σταμάτημα του πληθωρισμού…ενεργοποιεί ολόκληρο το σύστημα του οργανισμού μας ακίνδυνα και γρήγορα…βοηθά να μην αισθάνεσθε απροστάτευτοι, χαμένοι και αδύναμοι όταν έρχεστε αντιμέτωποι με κάποια αρρώστια και κρίσιμες καταστάσεις. Official Reiki Handbook p.2, 57, 58
Στο εγχειρίδιο αριθμούνται γύρω στις 300 αρρώστιες που «θεραπεύει» το Ρέϊκι από AIDS μέχρι καρκίνο!

Οι τεχνικές αυτές των Ιαπωνικών αυτών θρησκειών στηρίζονται στην αντιχριστιανική άποψη πως κάθε άνθρωπος είναι μια παγκόσμια φλόγα, με την οποία μπορούμε να ερχόμαστε σε απευθείας σύνδεση και να τη δραστηριοποιούμε. Έτσι η «επιστήμη ρέϊκι» λογίζεται σαν μια υπερβατική γέφυρα παγκόσμιας ενέργειας, που μας συνδέει τρόπον τινά απ’ ευθείας και συνειδητά με την κοσμική μας, παγκόσμια μητέρα. Η πραγματική μας θεραπεία είναι η πραγματική σύνδεσή μας με το σύμπαν, με την πηγή μας. Ρέϊκι είναι η παλαιά επιστήμη της οικουμενικής ενέργειας, η οποία παραδόθηκε σε αυτήν την αρχική φάση της Νέας Εποχής της ανθρώπινης εξέλιξης, σαν βοηθητικό μέσο για θεραπεία και αδιάφθορη μεταμόρφωση στους νεώτερους χρόνους.
Official Reiki Handbook p.68.
Τι είναι η οικουμενική ενέργεια; Τι σημαίνει ότι το σύμπαν είναι η πηγή μας ή η κοσμική παγκόσμια μητέρα;
Η Συμπαντική ή Κοσμική Ενέργεια αναφέρεται και με τα ακόλουθα ονόματα: Παγκόσμιος νους, Αστρικό Φως (Καμπάλα), Αιθερική ενέργεια ή Βιοενέργεια, Azorth (Αλχημεία), Ζωτική ενέργεια ή Ζωϊκή δύναμη (Βιταλιστές και Ομοιοπαθητικούς), Ζωϊκός μαγνητισμός (Αντόνιο Μεσσμέρ, μασόνος, ιδρυτής παραψυχολογίας), Πράνα (Ινδουιστές), Τσι (Κινέζους), Ρέϊκι (Ιάπωνες), Mana (Μελανήσιους), Manitu (Ινδιάνους), Magnale (Παράκελσο), Alcahest (Βάν Χέλμοτ), Spiritus (Fludd), Οσμική Δύναμη (Ράιχενμπαχ), Οργόνη (Βίλχελμ Ράϊχ) και πολλά άλλα. Επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί η ύπαρξή της, πρόκειται για θρησκευτική δοξασία. Αν με τους όρους αυτούς υπονοείται ο Θεός τότε έχουμε να κάνουμε με θρησκεία που φέρνει τους οπαδούς της σε επαφή με τον Θεό και ως εκ τούτου καταρρίπτεται το προσωπείο της «επιστημονικής» μεθόδου.
Αυτή η «οικουμενική ενέργεια» χαρακτηρίζεται από το απρόσωπο όπως απρόσωπος είναι ο ηλεκτρισμός. Έτσι δεν πρόκειται για τον Τριαδικό Θεό ο οποίος είναι Προσωπικός.
Ο άνθρωπος που είναι πρόσωπο μπορεί να κάνει κάτι απρόσωπο (πχ μηχανή). Τώρα το πώς κάτι απρόσωπο δημιουργεί πρόσωπο, αυτό ας μας το εξηγήσουν αυτοί που υποστηρίζουν τέτοια πράγματα.

Το εκδηλωμένο σύμπαν προέρχεται από την αρχική Ουσία. Αυτή είναι η πανταχού παρούσα πραγματικότητα, απρόσωπη γιατί περικλείει τα πάντα και κάθε πράγμα. Το απρόσωπο της είναι η θεμελιώδης αντίληψη του σύμπαντος. Είναι λανθάνουσα σε κάθε άτομο του Σύμπαντος.
Elena Petrovna Blavatsky 1η Πρόεδρος της Θεοσοφικής Εταιρείας, μέντιουμ και 33ου βαθμού μασόνα, Γενικός Επιθεωρητής Η μυστική διδασκαλία σελίδα 357.
Το πνεύμα και η ύλη είναι βασικά ένα, δύο όψεις του Ενός, η ύλη και ο Θεός είναι δύο όψεις μιας κοσμικής ενότητας, δύο όψεις μιας μόνης και της αυτής πραγματικότητας. Sri Nilakanda Ram, 4ος Πρόεδρος Θεοσοφικής Εταιρείας

Ανάμεσα στο κτιστό και στον Άκτιστο δεν υπάρχει κοινωνία Ουσίας. Το ότι ο κόσμος αποτελεί ένα ζωντανό ον εξ ιδίας δυνάμεως που κυριαρχεί στις ομάδες της Νέας Εποχής στηρίζεται στο δόγμα πως τα πάντα προήλθαν από μία «Πηγή», όχι με δημιουργική πράξη, αλλά με προβολή.
Γι’ αυτό μιλάνε για ανεκδήλωτη και εκδηλωμένη παγκόσμια δύναμη ή συνειδητότητα!

Άβυσσος χωρίζει τον Θεό που είναι Άκτιστος από τον άνθρωπο που είναι δημιούργημα. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει άκτιστος από τη στιγμή που είναι κτιστός. Όμως ο Θεός που είναι Άκτιστος, ενανθρωπίζεται, και για πρώτη φορά και μοναδική φορά (ο Θεός μία μόνο φορά σαρκώθηκε) ενώνεται το κτιστό (ανθρώπινη φύση) με το Άκτιστο (Υπεραγία Τριάς) στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό!!! ΓΙ’ αυτό είναι ο μοναδικός Σωτήρας της ανθρωπότητας και κανείς δεν μπορεί να πάει στον Θεό παρά μόνο μέσω Αυτού!!
Η αλήθεια είναι όπως μας είπε ο Ιησούς Χριστός, ότι υπάρχουν δύο ειδών πνευματικές δυνάμεις. Ο Θεός και οι άγγελοι και οι άγιοι από την μία και από την άλλη ο Διάβολος και οι δαίμονες του. Τίποτα άλλο δεν υπάρχει.

Και ερρίφθη ο δράκων ο μεγάλος, ο παλαιός όφις, που παρέσυρε στη παράβαση τους πρωτοπλάστους, ο καλούμενος Διάβολος και ο Σατανάς, ο οποίος πλανά την οικουμένη όλη. Αποκάλυψη Ιωάννου ΙΒ’ 9

Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει καμία συμπαντική ενέργεια ή κοσμική συνείδηση, καμία βιοενέργεια όπως στη Νέα Εποχή, υπάρχουν οι άκτιστες ενέργειες του Θεού. Ο Θεός ταυτίζεται με τον κόσμο, Θεός δεν είναι ο δημιουργός αλλά ο νους του σύμπαντος σύμφωνα με τον παγανισμό της Νέας Εποχής. Οι εναλλακτικές θεραπείες στηρίζονται στην ιδέα ότι κάθε άνθρωπος είναι φορέας συμπαντικής ενέργειας, δηλαδή της θεότητας σύμφωνα με τους μυστικιστές. Το πρόβλημα εδώ ξεκινά από το πώς ο θεραπευτής ελευθερώνει τη βιοενέργεια και ο άνθρωπος αισθάνεται υγιής. Διότι πέρα από το βελονισμό, τα βότανα, τη δακτυλοσυμπίεση και κάθε εναλλακτική θεραπεία, χρησιμοποιούνται συνήθως και κάποιες φράσεις, επωδές, επικλήσεις και προσευχές. Και ασφαλώς δεν απευθύνονται στον Χριστό ή στην Αγία Τριάδα αλλά στη «συμπαντική ενέργεια»…Αυτή η συμπαντική ή κοσμική ενέργεια με την οποία εννοούν μια άπειρη σοφία της φύσης, αλλά δεν είναι ο προσωπικός Τριαδικός Θεός!….
Αρτεμίου Γρηγοριάτη Ιερομονάχου Χημικού «Ολιστική Ιατρική» Ιερά Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους

Ο Διάβολος δεν ανιχνεύεται και δεν ανακαλύπτεται όπως ένας μικροοργανισμός. Η παρουσία του Διαβόλου γίνεται αντιληπτή από εμάς μόνο αν λάβουμε αυτή τη Χάρη από τον Θεό. Δεν μπορούμε να αποδείξουμε δηλαδή τίποτα. Παρόλα αυτά αν κάποιος που έχει καλή προαίρεση πλανηθεί από τον Διάβολο, ο Θεός θα του δώσει να καταλάβει την αλήθεια και τότε, όταν γυρίζει από το ψέμα στην αλήθεια θα συναντήσει την αντίδραση από τον τυραννικό αφέντη του που μάλλον μέχρι τότε αγνοούσε ότι υπάρχει αλλά με τη βοήθεια του Θεού θα την ξεπεράσει.
Ο πονηρός προσπαθεί όσο μπορεί να κρύβεται μια που δεν προστατεύεται κανείς από έναν εχθρό που δεν γνωρίζει ότι υπάρχει. Όταν όμως αντιληφθεί ότι δεν έχει νόημα να κρύβεται, πολεμάει φανερά. Η αντίσταση που συναντά κάποιος από τον πονηρό στην προσπάθειά του να ξεφύγει εξαρτάται από τις αμαρτίες του, από την ενασχόλησή του και από το πόσο επιτρέπει ο Θεός.
Για εκείνον που δεν έχει καλή προαίρεση, ο Θεός θα επιτρέψει να μείνει αυτός στη πλάνη. Ο ανθρώπινος νους ικανοποιείται όταν βλέπει αποτελέσματα σε μια μέθοδο που ακολουθεί και με αυτό τον τρόπο θα βλέπει να λειτουργούν οι θεωρίες στις οποίες πιστεύει όχι όμως επειδή είναι αληθινό το θεωρητικό τους υπόβαθρο αλλά επειδή

είναι πνεύματα δαιμονίων ποιούντα σημεία.
Αποκάλυψη Ιωάννου ΙΣΤ ‘ 14.


Ο Θεός θα επιτρέψει να έλθει σε αυτούς ενέργεια πλάνης, για να πιστέψουν στο ψεύδος, και έτσι να τιμωρηθούν όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια αλλά ευχαριστήθηκαν στο ψεύδος.
Προς Θεσσαλονικείς Β’ 2,12 Επιστολή Αποστόλου Παύλου

Βιβλιογραφία - Βιβλιογραφικές αναφορές:

Αντώνιος Γ. Αλεβιζόπουλος, Πρωτοπρεσβύτερος, πρώην Γενικός Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής κατά των αιρέσεων Δρ. Θεολογίας, Δρ. Φιλοσοφίας,
«Αποκρυφισμός, Γκουρουισμός, «Νέα Εποχή»» Copyright Αλεβιζόπουλος 1997

No comments:

ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

Δέν θά σέ ἀρνηθῶμεν ὦ φίλη Ὀρθοδοξία!

Δέν θά σέ ἀπαρνηθῶμεν ὦ πατροπαράδοτον σέβας!

Δέν ἀποχωριζόμεθα ἀπό σέ, ὦ μῆτερ εὐσέβεια!

Ἐντός σοῦ ἐγεννήθημεν καί διά ἐσέ ζῶμεν καί μετά σοῦ θα κοιμηθῶμεν.

Εἴθε νά τό καλέσῃ ὁ καιρός! καί μυριάκις ὑπέρ σοῦ θά ἀποθάνωμεν· διότι ἐκεῖνος ὁποῦ συμφιλιάζει μέ τούς ἐχθρούς τοῦ βασιλέως δέν δύναται νά εἶναι φίλος τοῦ βασιλέως!

Ὁ ἀπαρνούμενος διά νεύματος μόνον τόν Θεόν ὑπόκειται εἰς ἀπώλειαν καί ἐκεῖνος ὁ ὁποῖος μέ τόν λόγον, μέ τόν τρόπον καί διά γραμμάτων κινδυ­νεύει περί τήν πίστιν, πῶς θά εἶναι Ὀρθόδοξος; ».

Η Αντιμετώπιση του Οικουμενισμού

Η Αντιμετώπιση του Οικουμενισμού

Χρυσόστομος Σμύρνης

Χρυσόστομος Σμύρνης

Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης

Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης